Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

07 maart 2018

Gebeld door onbekend buitenlands nummer? Pas op voor Wangiri!

Al enige tijd bestaat de zogheten Wangiri fraude. Bij deze fraude belt een crimineel vanaf een buitenlands nummer naar een hoop (willekeurige) nummers en hangt vrijwel direct weer op (je hebt dus een gemiste oproep). Zodra je terug belt naar dit nummer wordt er een verbinding gelegd met een buitenlands en duur servicenummer, zodat je tegen hoge kosten aan kan lopen. De laatste tijd merken we dat deze manier van fraude nog steeds regelmatig wordt toegepast. Wat doet Voips om haar klanten zoveel mogelijk te beschermen?

Telefoonnummers waarvan algemeen bekend is dat zij dit doeleinde hebben worden op al onze diensten waar dit mogelijk is actief geblokkeerd. Uiteraard is het onmogelijk om alle frauduleuze telefoonnummers in deze lijst op te nemen (zeker aangezien er vaak gewisseld wordt van nummer), vandaar dat wij ook werken met een tweede laag van bescherming. 

Voips heeft een lijst opgesteld van bestemmingen (landen) die een hoog risico vormen voor misbruik. Gesprekken naar deze risicobestemmingen worden standaard geblokkeerd op alle diensten waarop dit bij ons mogelijk is. Omdat deze bestemmingen weinig worden gebeld, heeft deze maatregel voor de meeste gebruikers geen consequenties. Voor klanten die wel naar deze bestemmingen wensen te bellen, kan er natuurlijk altijd een uitzondering worden toegevoegd.

Wangirifraude is helaas nog niet helemaal verleden tijd, maar met de maatregelen die wij nemen (en blijven nemen) loop je in ieder geval een veel kleiner risico! Heb je toch per ongeluk een buitenlands nummer teruggebeld dat je niet kent, pas dan op de volgende  zaken:

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie