Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

12 december 2019

Vodafone schakelt 3G definitief uit op 4 februari 2020

Vodafone heeft bekend gemaakt dat haar 3G-internet vanaf 4 februari 2020 definitief uit de lucht gaat. Dit heeft gevolgen voor jou als Vodafone-gebruiker. In dit artikel leggen we uit wat deze gevolgen precies zijn en welke opties je hebt. 

De reden voor het afschaffen van het 3G-internet is om meer capaciteit beschikbaar te stellen, voor het snellere en stabielere 4G-internet, zo meldt Vodafone. Deze extra capaciteit is nodig vanwege het snel stijgende dataverbruik van klanten op het 4G-netwerk. Omdat het merendeel van de gebruikers gebruik maakt van 4G, is het efficiënter om de 3G-frequentieruimte hiervoor vrij te maken.  

Wat zijn de gevolgen voor jou? 

Indien je gebruik maakt van het Vodafone-netwerk, moet je vóór 4 februari 2020 een toestel hebben dat geschikt is voor 4G. Als je dit niet hebt, zit je met een probleem. Je zal namelijk gebruik moeten maken van het trage 2G-netwerk (GPRS). Hierbij lever je vaak geluidskwaliteit in tijdens het bellen en gebruik maken van 2G-internet is gemiddeld honderd keer slomer dan 3G-internet. Dat wil natuurlijk niemand. 

Is jouw toestel geschikt voor 4G? Bekijk het hier

Welke opties zijn er? 

Als op jouw toestel het 4G-netwerk niet wordt ondersteund, zie je hieronder welke opties je hebt. 

1. Koop een nieuw toestel

De eerste en gelijk duurste optie is het kopen van een nieuw toestel mét 4G ondersteuning. Als je besluit om op dit moment een nieuw toestel te kopen, zijn er (bijna) geen toestellen waarbij je niet kunt 4G-internetten.  

​2. Gebruik 2G-internet 

Je kunt er voor kiezen om het huidige toestel, dat geen 4G ondersteunt, te behouden. Hiermee ga je echter wel uitsluitend gebruik maken van 2G-internet. Dit adviseren wij niet, omdat het voornamelijk ten koste gaat van de geluidskwaliteit tijdens het bellen. 

3. Kies een andere provider 

Kies je er niet voor om een nieuw toestel aan te schaffen of gebruik te maken van 2G-internet? Dan kun je er voor kiezen om over te stappen naar een andere provider. Wij van Voips bieden hierbij meerdere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ons eigen “Voips Mobiel” netwerk. De mogelijkheden van Voips Mobiel zijn (bijna) oneindig, Bekijk hier de voordelen. 

Vodafone is niet de enige 

Naast Vodafone zijn er meerdere providers die de stekker uit 3G willen trekken. KPN heeft namelijk plannen om hetzelfde in 2022 te doen als Vodafone. Daarnaast is het bekend dat T-Mobile het 2G-netwerk wil uitschakelen per november 2020. Zorg dus tijdig dat je een toestel hebt met 3G/4G antenne.  

Tegelijkertijd werken deze grote providers aan de bouw van de snellere 5G netwerken. 

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden? Dan staan wij van Voips voor jou klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken via 088-2006000, of per mail via info@voips.nl.  
 

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie