Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

03 juli 2017

Vakantietijd! Ga goed voorbereid naar het buitenland

De zomermaanden zijn de maanden waarop medewerkers (nog meer) naar het buitenland gaan en daar vaak ook hun mobiele telefoon gaan gebruiken. Bereid je goed voor en houd rekening met een aantal stelregels om alles in goede banen te leiden.

Allereerst ben je natuurlijk gewend dat bellen, SMS'en en dataverbruik in het buitenland extra geld kosten. Dat is echter niet meer altijd het geval. Ben je op vakantie in een EU-land? Bij al onze mobiele abonnementen is je bundel gewoon geldig! Ga je naar een land buiten de EU? We kunnen samen kijken wat de beste oplossing is. Neem hiervoor contact op met Voips, de tarieven en mogelijkheden verschillen per land en we geven graag advies op maat.

Tip: Kijk goed in welke landen je gaat verblijven en of dit wel of geen EU is. Twijfel je? Neem gerust contact op.
Tip:
Zet dataroaming buiten de EU niet standaard aan om kosten te voorkomen.
Tip: Update app's op je toestel alleen via WiFi, en niet via het mobiele netwerk.


Veel gebruikers kiezen, om kosten voor dataverkeer te voorkomen, voor het gebruik van openbare WiFi-netwerken. Helaas zijn (openbare) WiFi-netwerken niet altijd veilig! Dit komt omdat deze netwerken de data niet versleutelen. Daarnaast kan iedereen een openbaar netwerk aanmaken, bijvoorbeeld met een misleidende naam als "Starbucks guests". Hierdoor is het voor hackers eenvoudig om toegang te krijgen tot uw gegevens. Internetbankieren of inloggen via openbare Wi-Fi is daarom af te raden – zowel in Nederland als in het buitenland. Gebruik hiervoor altijd uw databundel of een VPN-verbinding. 

De overheid heeft een speciale pagina over veilig internetten via WiFi opgesteld met meer informatie hierover.

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie