Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

10 maart 2020

Checklist thuiswerkplek: tips voor het inrichten van je werkplek

Heeft jouw organisatie al maatregelen genomen vanwege het coronavirus? Steeds meer bedrijven vragen hun werknemers zoveel mogelijk thuis te werken. Maar wat als er nog nooit bij de inrichting van de thuiswerkplek is nagedacht? Door de juiste tools te gebruiken, kun jij binnen no-time jouw thuiswerkplek optimaal inrichten. Wij hebben een checklist opgesteld, om je te helpen bij de inrichting van jouw thuiswerkplek.

Als je thuiswerkt of niet direct bij een collega kunt langslopen, is het prettig als je in een digitale omgeving kunt samenwerken en documenten kunt delen. Dit zijn de stappen die jij moet ondernemen:


1. Regel een laptop met een werkende internetverbinding

De beste manier is natuurlijk een snel en stabiel WiFi-netwerk te gebruiken. Heb je geen (goedwerkende) WiFi-verbinding? Dan heb je de optie om mobiel internet te gebruiken.

Je kunt je mobiel internet gebruiken door je hotspot aan te zetten op je mobiele telefoon en hierop in te loggen via je laptop. Lukt dit niet? Dan kun je een zogeheten MiFi Router gebruiken waar jij je simkaart in kunt steken en op die manier gebruik kunt maken van mobiele data op je mobiel telefoonabonnement.


2. Zorg voor voldoende opslagruimte

Of je nou op je laptop werkt of via je desktop, het kan zijn dat je ineens door je opslagruimte heen zit. In dat geval moet je er voor zorgen dat je een externe opslag klaar hebt liggen, waar jij vanaf het begin af aan gebruik van kunt maken. Op deze manier heb jij je bestanden veilig en overzichtelijk opgeslagen. Lekken mijn documenten niet uit? Dat is een veel gestelde vraag bij (thuis)werken via de cloud. De laatste jaren zijn bedrijven die clouddiensten aanbieden druk bezig geweest om het delen van opslag in de cloud veiliger te maken. Mocht je voor een clouddienst kiezen, dan adviseren wij je een van de volgende diensten te gebruiken:

 

3. Opties voor vergaderen

Wanneer je thuiswerkt is de kans groot dat je online moet vergaderen, vanuit je thuiskantoor. Zorg er dus ook voor dat je hier de mogelijkheden voor hebt en dat je (thuiswerk)kantoor / kamer geluidstil is. Lukt het niet om je kamer geluidstil te maken? Dan raden wij je aan om een headset met noise cancelling te gebruiken die jij kunt koppelen met de desbetreffende communicatie software.

Daarnaast is het fijn om een webcam / camera te gebruiken bij vergaderen. Tegenwoordig is in bijna elke laptop een webcam / camera ingebouwd. Heeft jouw laptop dit niet of maak jij gebruik van een vaste computer? Dan wordt aangeraden een webcam te gebruiken. 
 
Ieder bedrijf maakt (wegens uitfasering ISDN-netwerk) gebruik van VoIP telefonie. Met onze communicatieoplossing Hosted Voips Expert kunnen wij het communiceren met jouw collega’s vlekkeloos te laten verlopen.

Naast communiceren vanaf je bureau, ben jij altijd bereikbaar door je mobiele telefonie volledig te integreren met onze VaMo-oplossing.

Ook stelt onze communicatieoplossing Hosted Voips Expert jou in staat om met alle contacten (in het CRM / ERP systeem) te videobellen en zelfs een webmeeting op te zetten met je collega’s zonder moeilijke plug-ins of andere software te installeren. Lees meer over de voordelen van Hosted Voips Expert.


4. Kies de juiste accessoires

Afhankelijk van de laptop of vaste computer die jij gebruikt, zul je bepaalde accessoires nodig hebben om je werkplek optimaal in te richten. Gebruik je meerdere schermen? Dan zul je de juiste kabels nodig hebben. Gebruik je een headset om te bellen via internet? Zorg dan voor de juiste hardware.

Probeer in te schatten wat je nodig zou kunnen hebben en zorg dat je het vast in je bureaulade hebt liggen mocht het moment komen.


Natuurlijk is het belangrijk om de juiste houding aan te nemen bij het thuiswerken. Denk hierbij aan de juiste afstelling van jouw bureaustoel en -tafel. Hoe doe je dat? Dat vertellen we je in het kort hieronder:

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie