Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

01 juli 2020

Vakantietijd! De juiste instellingen voor dataroaming

Zomervakantie!

Wil je je dataverbinding tijdens je vakantie in het buitenland gebruiken op je GSM of tablet? Het is handig om op voorhand te kijken of je instellingen goed staan ingesteld. 

Allereerst is het van belang om de optie dataroaming aan te zetten. Zolang dit uit staat zal je apparaat actief de dataverbinding via het mobiele netwerk blokkeren (alleen WiFi werkt dan nog!). Aanzetten doe je op de volgende manier:
Android (bijvoorbeeld Samsung, Huawei, OnePlus)
Op je Android-device kun je roaming aanzetten via "Instellingen". Hoe dat precies gaat is bij elk Android-toestel en elke Android-versie verschillend, maar je vindt de optie via eigenlijk altijd via Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > (Data)roaming
iOS (iPhone/iPad)
Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data. In dit menu kun je je mobiele data in- of uitschakelen.

Tip: Verbruik binnen de EU wordt met je bundel verrekend. Buiten de EU gelden verbruikskosten! Let dus goed op waar je dataroaming aan zet en neem bij twijfel contact op om te vragen welk tarief geldt in een bepaald land!
Tip: Let op met landen die wel (gedeeltelijk) binnen Europa vallen maar niet binnen EU-wetgeving. Servië en Turkije zijn bijvoorbeeld landen waar je nationale bundel niet geldig is.


Additioneel is het handig om op voorhand de instellingen van het toegangspunt data, ook wel APN genoemd, te controleren. Wat je daar instelt is afhankelijk van de dienst die je afneemt:

Weet je niet precies welke variant je hebt? Of krijg je de juiste menu-optie niet gevonden? Neem gerust contact op, dan lopen we het samen even door.
 

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie