Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

22 januari 2020

Beheer alle zakelijke apparaten met Mobile Device Management (MDM)

MDM-blog-Voips

Mobile Device Management (MDM) en Unified Endpoint Management (UEM) zijn begrippen uit de zakelijke markt, die voor veel bedrijven, ver weg lijken. Er zijn echter genoeg problemen waar bedrijven, in alle soorten en maten, mee kampen waar MDM of UEM de oplossing is. 

Voordat wij deze problemen laten zien, leggen wij de de betekenis van MDM uit: wat is Mobile Device Management en waarom je MDM zou moeten gebruiken.
 
Wat is Mobile Device Management?

Met Mobile Device Management (MDM) kun jij al je mobiele devices die binnen een bedrijf in omloop zijn, effectief installeren, beheren en beveiligen vanuit één centraal punt.  Denk hierbij aan het beheer én de beveiliging van smartphones, maar ook tablets, laptops en zakelijke data.  Via de centrale beheeromgeving kan jij gemakkelijk een mobiel beleid bepalen en deze vastleggen in uniforme bedrijfsprofielen. Deze zijn vervolgens uit te rollen op de mobiele apparaten die in de Mobile Device Management-omgeving zijn opgenomen. Hierdoor heb jij grip op alle mobiele apparaten én op de bedrijfsdata die op deze mobiele apparaten aanwezig is. 

Waarom Mobile Device Management de oplossing is

Waarschijnlijk herken jij de onderstaande problemen binnen jouw organisatie. Wij leggen jou uit waarom Mobile Device Management de oplossing is. 

1. Gevoelige bedrijfsinformatie komt op straat te liggen na verlies van toestel 

Verlies of diefstal van zakelijke toestellen is een groot probleem. Het heeft niet alleen vervelende praktische gevolgen, er kan ook gevoelige bedrijfsinformatie op straat komen te liggen. Dankzij het hulpmiddel Mobile Device Management is het mogelijk om deze data te beschermen en zelfs de inhoud van een mobiel apparaat op afstand te wissen.  
 
2. Datastromen van zakelijk en privé lopen door elkaar 

Het komt vaak voor dat medewerkers zijn of haar toestel zowel zakelijk als privé gebruikt. Hierdoor komen datastromen door elkaar te lopen, zoals de installatie van een bedrijfsapp op een privésmartphone. De ondernemer of IT-beheerder van het bedrijf heeft geen controle over het privétoestel waar deze zakelijke app op staat. Het gevolg hiervan is dat de bedrijfsgegevens buiten de grenzen van het beveiligde netwerk terecht komen. Hier biedt Mobile Device Management de oplossing. Er kan namelijk een toegangscode worden ingesteld, waardoor werk en privé op je smartphone gescheiden blijft. 
 
3. Lang bezig met het uitrollen van updates 

Yes! Eindelijk een nieuwe update beschikbaar voor de mobiele apparaten. Maar wanneer jij alles handmatig moet updaten duurt het vaak een eeuwigheid voordat de update op alle apparaten is uitgerold. Met behulp van Mobile Device Management niet meer. Je kunt namelijk vanuit één centraal punt alle mobiele apparaten beheren. Dit betekent dat programma-updates in een keer kunnen worden doorgevoerd, op meerdere apparaten tegelijk. Dit bespaart jou of jouw IT-beheerder veel tijd én moeite. 
 
4. Tijdrovende installaties voor toestellen van nieuwe medewerkers 

Een nieuwe aanwinst in jouw team zorgt voor de nodige installaties van nieuwe toestellen. Vaak is dit dan ook een tijdrovende bezigheid. Met Mobile Device Management maak je nieuwe toestellen (Apple, Android en Windows) snel en zelfs op afstand gebruiksklaar. Je kunt jouw bestaande systemen en apps integreren met je beheerportaal. Zo kun je alvast de e-mail en WiFi goed instellen en installeer je de benodigde en goedgekeurde apps. Met een eigen zakelijke App Store kun je aanbevolen applicaties voor jouw medewerkers klaarzetten. Je kunt zelf inregelen welke apps en websites jouw medewerkers juist wel of niet mogen gebruiken.  


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent Mobile Device Management of Unified Endpoint Management? Neem dan contact op met een van onze telecomadviseurs via 088 200 6000.


Benieuwd naar de voordelen van Voips Device Management? Open hier onze brochure.

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie