Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

06 mei 2020

Hoe werkt een VoIP telefoon precies? De betekenis & voordelen uitgelegd!

Wat is een VoIP telefoon eigenlijk?
Een VoIP telefoon is een telefoontoestel dat via een IP-connectie verbinding maakt met een telefooncentrale. Dit kan een telefooncentrale zijn op het lokale netwerk, wat ook wel on-premise wordt genoemd. Of een telefooncentrale in de cloud, dit noemen we hosted telefonie. Via internet maakt deze centrale samen met het telefoon toestel een connectie met de VoIP provider.


Welke VoIP telefoons zijn er en welke moet ik kiezen?
Er zijn diverse VoIP telefoon toestellen op de markt. De meest voorkomende zijn vaste bureautoestellen, draadloze handsets (DECT) en conferentietoestellen. Als je klant wordt van Voips, is het zelfs mogelijk om je mobiel te koppelen aan een telefooncentrale. Dit doe je met Voips VaMo (vast-mobiel integratie). Zo kun jij jouw gsm koppelen aan je vaste bureautoestel en met verschillende zakelijke telefoonnummers gesprekken ontvangen en uitbellen. Het maakt ook niet uit waar je bent, zolang je een werkende internetverbinding hebt.

Welke VoIP telefoon je het beste kunt kiezen is erg afhankelijk van je werksituatie. Zit je bijvoorbeeld de hele dag op dezelfde plek te werken, dan kun je het beste een vaste VoIP telefoon kiezen. Loop je veel rond door bijvoorbeeld een werkplaats of magazijn? Dan is een DECT telefoon de beste oplossing voor jou. De combinatie van een vaste telefoon en DECT telefoon is ook nog mogelijk. 


Hoe installeer ik een VoIP telefoon en waar sluit ik hem op aan?
Een VoIP telefoon wordt aangesloten op de stroom en op een internetaansluiting. Sommige merken van VoIP telefoons en type toestellen ondersteunen ook PoE. Het telefoon toestel krijgt dan stroom en internet tegelijk, via de internetkabel.

Vervolgens heb je een aangesloten maar niet werkend VoIP toestel. Om de VoIP telefoon werkend te krijgen moet je er nog even een VoIP account in zetten met vaste en/of mobiele telefoonnummers. Dit is noodzakelijk om jouw VoIP telefoon te kunnen gebruiken en hier kunnen wij jou uiteraard bij helpen. Neem contact met ons op door even te bellen naar 088-2006000.

Als je VoIP telefoon bij ons is besteld, dan haalt hij automatisch de juiste instellingen op. Hierdoor ben jij meteen klaar om te bellen.


VoIP telefoon: de voordelen op een rijtje

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie