Nieuws & tips

Een overzicht van relevante berichten

25 februari 2020

Wat is eSIM en hoe werkt het precies?

eSIM-wat-is-het-Voips

We horen het steeds vaker: een ingebouwde (programmeerbare) simkaart, dat telkens weer gebruikt kan worden met een ander profiel of bij een andere provider. Dit simkaartje heet de eSIM. Het staat voor ‘embedded SIM’, wat letterlijk ‘ingesloten simkaart’ betekent. De eSIM is de elektronische variant van de simkaart die we allemaal kennen. Deze techniek is recentelijk geïntroduceerd in Nederland, maar officieel bestaat de eSIM al een tijdje. De eSIM is vanaf nu ook verkrijgbaar bij Voips Mobiel.

In deze blog leggen we je uit wat de elektronische simkaart is, hoe het werkt en waarom je de eSIM zou kunnen gebruiken. Ook laten wij je de voor- en nadelen van de elektronische simkaart zien.


Hoe werkt eSIM?

De techniek van de eSIM werkt hetzelfde als een reguliere simkaart. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop het kaartje zijn informatie krijgt. Bij de traditionele simkaart krijg je deze in je kaart geprogrammeerd. Een eSIM ontvangt deze informatie ‘over-the-air’. Dat wil zeggen dat je online een abonnement afsluit bij je provider en hier direct gebruik van kunt maken. Simpel gezegd wordt er een signaal naar jouw eSIM gestuurd, waardoor deze automatisch geüpgraded wordt naar je nieuwe abonnement.


De voordelen van eSIM

Een groot voordeel van de elektronische simkaart is dat je niet één maar meerdere profielen/ telefoonnummers erop kan activeren. Dit is voornamelijk erg handig voor mensen die bijvoorbeeld een zakelijk en privé telefoonnummer hebben. Zo kun je met één telefoon zowel je zakelijke- als privéaccount bedienen. Super handig!

Naast het beheren van verschillende accounts op één toestel zijn er meerdere voordelen. Deze voordelen zijn hieronder benoemd:De nadelen van eSIM

Het enige nadeel van de eSIM is dat niet alle toestellen op eSIMs kunnen draaien. De Apple apparaten die worden ondersteund door de eSIM is de iPhone XR / XS of hoger. Bij Samsung apparaten is de eSIM te gebruiken vanaf de Samsing Galaxy S20 of hoger. Ook is de eSIM te gebuiken bij enkele tablets en wearables, namelijk: de nieuwe versies van de iPad Pro, iPad Air, Apple Watch 4 en Samsung Gear S3.


Houd zakelijk en privé gescheiden!

Heb jij er genoeg van om telkens twee verschillende telefoons voor zakelijk en privé te gebruiken? Vanaf nu kun jij met een eSIM van Voips Mobiel gemakkelijk van nummer/profiel switchen op slechts één telefoon. Neem voor vragen of bij interesse contact op met een van onze adviseurs via 088 200 6000 of vul het onderstaande contactformulier in. Voor meer informatie over de voordelen van Voips Mobiel, klik hier.

Verzenden


 

Contact

Neem contact met ons op

Verzenden

We gebruiken deze gegevens enkel om te kunnen reageren op je aanvraag. Meer info vind je in onze privacyverklaring.

Scroll voor meer informatie